14:06 | GMT: 12:06 Witaj, jesteś niezalogowany/a  |   Zarejestruj  |
eXtremalnyPL_baner_podstrony
02.12.19 07:56

Rada nadzorcza Banku Pekao, po ocenie odpowiedniości, powołała Marcina Gadomskiego w skład zarządu banku bieżącej wspólnej kadencji na funkcję wiceprezesa banku, podał bank.

"Rada nadzorcza banku, pod warunkiem uzyskania zgody Komisji Nadzoru Finansowego oraz z chwilą uzyskania takiej zgody, powierzyła panu Marcinowi Gadomskiemu funkcję wiceprezesa zarządu banku nadzorującego zarządzanie ryzykiem istotnym w działalności banku" - podano również.

Ponadto w tym samym komunikacie bank poinformował, że Michał Lehmann oraz Piotr Wetmański złożyli rezygnacje, odpowiednio, z funkcji wiceprezesa Banku Pekao oraz członka zarządu banku, jak też ze składu zarządu banku. Rezygnacje zostały złożone ze skutkiem natychmiastowym i nie zawierały przyczyn ich złożenia.

Bank Pekao jest częścią grupy PZU - największej grupy finansowej w Europie Środkowo-Wschodniej. Od 1998 roku bank obecny jest na Giełdzie Papierów Wartościowych w Warszawie - notowany w ramach indeksu WIG20, należy do grona pięciu największych spółek polskiej giełdy.

(ISBnews)

Wtorek, 2 czerwca 2020
03:30 Australia Saldo rachunku bieżącego I kw.
03:30 Australia Zapasy niesprzedanych towarów I kw.
06:30 Australia Decyzja RBA ws. stóp procentowych czerwiec
08:00 Wlk. Brytania Indeks cen nieruchomości - Nationwide maj
08:30 Szwajcaria Sprzedaż detaliczna kwiecień
09:00 Węgry Indeks PMI dla przemysłu maj
09:00 Czechy Produkt Krajowy Brutto I kw.
09:00 Węgry Inflacja producencka kwiecień
09:00 Węgry Bilans handlu zagranicznego marzec